alset

alset energy

sucu si olteana

bistra marului

Alset Energy - apa potabila, retea electrica, infrastructura locala
Go to content

Proiect Alset Energy

Obiectivul final al Proiectului ALSET Energy este alimentarea cu apa potabila a localitatii Poiana Marului, obiectiv ce poate fi atins prin intermediul unor prize de captare (laterala, nu baraj), turbinarea apei captate, turbinare din care va rezulta o energie electrica, energie care va alimenta un sistem de pompare astfel incat apa potabila sa poata fi pusa la dispozitia locuitorilor din Poiana Marului.

Asadar Proiectul este structurat in 2 etape:

  • realizarea sistemului de microhidrocentrale (separata in 2 obiective cu cate 2 faze)

  • realizarea bazinelor de tratare pentru o parte a apei folosite de hidrocentralele din aval, aceasta apa fiind deja una fara sedimente si deja captata


Putem spune astfel ca printr-o captare se realizeaza 2 lucruri:

  1. apa potabila - captarea apei in vederea tratarii pentru consum public
  2. energie electrica - apa captata, in drumul sau spre bazinele de tratare, este folosita la productia de energie electrica


Realizarea sistemului de microhidrocentrale a intampinat inca de la inceput cateva provocari, provocari la care s-au gasit solutiile optime atat legale cat si din punct de vedere practic:

  • dimensionarea centralei capabile sa furnizeze energia electrica

  • captarea unei cantitati de apa fara a afecta ecosistemul

  • desfasurea logistica

  • resursele umane


Solutia o reprezinta realizarea a cate 2 captari in cascada si dispunere pe cele 2 rauri (Sucu si Bistra Marulu), in acest fel reusindu-se respectarea debitului salubru si de servitute necesar florei si faunei acvatice dar in acelasi timp fiind destula apa care sa poata fi folosita spre a fi tratata pentru consum de catre populatie dar si la productia de energie electrica.
Surplusul de energie electrica este "varsat" in Sistemul Energetic National, ceea ce face ca acest Proiect sa fie fezabil si din punct de vedere al investitiei.

Un scop secundar dar deloc de neglijat il reprezinta aceasta energie care va fi debitata in sistemul energetic local, localitatea Poiana Marului avand dese intreruperi in alimentarea cu energie electrica pe linia electrica aeriana cu plecare din statia Otelu Rosu.


Din punct de vedere organizatoric si administrativ, S.C. ALSET Energy S.R.L. foloseste pentru atingerea obiectivelor resurse si mana de lucru cu preponderenta locala, comunitatea locala beneficiind direct si imediat de pe urmele Proiectului inca din faza de implementare.

Proiectul hidroenergetic Alset Energy - Zavoi, Poiana Marului
Copyright S.C. Alset Energy S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Back to content