alset

alset energy

sucu si olteana

bistra marului

Alset Energy - apa potabila, retea electrica, infrastructura locala
Go to content

MHC uri in Europa

MHC uri in Elveția

Proiect energetic cu MHC: Susasca, Elvetia

Timp de mai mult de treizeci de ani, proiectul hidrocentralelor din râul Susasca din cantonul elvețian Engadin de Jos a fost lucrat și abandonat. Timpul nu a fost niciodată potrivit pentru asta. Astăzi însă, o mică hidrocentrală (MHC) a fost pusă în funcțiune după planurile elaborate de Markus Hintermann și Giovanni Mathis, ambii ingineri ai companiei Hydro-Solar. Împreună cu cartierul Susch, cei doi ingineri de planificare sunt parteneri ai companiei OESS-SA.
După o perioadă de construcție de unsprezece luni, compania a marcat inaugurarea noii fabrici cu o sărbătoare la care a participat întreaga populație din Susch, precum și de bine-cunoscuți politicieni și personalități din lumea afacerilor. Producând aproximativ 17 GWh de energie pe an, cu o putere de aproximativ 3MW, centrala hidroelectrică reprezintă o investiție utilă într-o sursă de energie durabilă pentru comunitatea mică de la sud de pasajul Füela.


Hydropower and environment - technical and operational procedures to better integrate Small Hydropower Plants in the environment - brosura de practici de mediu intocmita de Asociatia Europeana pentru Microhidrocentrale (European Small Hydropower Association - ESHA). ESHA este membru fondator al EREC (European Renewable Energy Council)

Environmental Barometer on Small Hydro Power (SHP) - The following paper compiles the results of a questionnaire carried out in the frame-work of the project SHERPA, partly funded by the EACI under the IEE programme.
The aim of this research is to show in an objective way the picture of SHP that the environmental organizations and experts dealing with the preservation of the ecosys-tems have.

Copyright S.C. Alset Energy S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Back to content