alset

alset energy

sucu si olteana

bistra marului

Alset Energy - apa potabila, retea electrica, infrastructura locala
Go to content

Infrastrucra electrica

Toti localnicii si oricine a vizitat zona intr-o perioada cand vremea a fost mai putin prietenoasa a putut sa vada efectele acesteia asupra retelei electrice locale. Fie ca este un vant mai puternic sub forma de vijelie, ploua torential sau iarna, din cauza zapezii abundente sau a inghetului excesiv, singura linie electrica de alimentare a localitatii Poiana Marului are de suferit. Cum aceasta linie electrica are aproximativ 25 de km si este una aeriana, efectele si frecventa acestora sunt unele foarte mari. De altfel iarna si interventiile sunt foarte anevoioase iar pot dura si cateva zile, perioada in care localnicii si turistii cazati la pensiunile din zona nu au nici o alternativa decat sa stea in intuneric. Pe langa lipsa luminii care poate fi compensata intr-o oarecare masura cu lampi, lipsa energiei electrice face ca centralele termice sa nu mai poata fi folosite deoarece pompele si ventilatoarele acestora nu pot fi alimentate existand cazuri in trecut cand casele au fost pur si simplu abandonate pana la refacerea liniei electrice.


Asadar, inainte de a fi introdusa in reteaua locala de apa potabila, apa captata va fi turbinata in vederea producerii de energie electrica, energie ce va fi introdusa in reteaua locala (linie electrica aeriana) din Poiana Marului (CS), asigurandu-se astfel independenta energetica a acestei localitati.

Centralele Hidro Electrice de Mica Putere (CHEMP) din cadrul proiectului Alset sunt in primul rand independente intre ele astfel ca, daca una de exemplu este in perioada de intretinere sau nu are destula apa ca sa produca electricitate, celelalte o vor face si astfel localitatea Poiana Marului (CS) nu va mai ramane in intuneric.

In acest fel, localitatea Poiana Marului va avea doua surse de alimentare electrica:

  • cea deja existenta cu alimentare din statia Otelu Rosu

  • si una de la centralele hidro ale Alset astfel ca, daca linia principala sufera avarii in timpul unor furtuni, localitatea Poiana Marului va avea curent electric si nu va mai ramane in intuneric.

Alset Energy - proiect de interes public local pentru infrastructura energetica in Poiana Marului, CS.
Copyright S.C. Alset Energy S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Back to content