alset

alset energy

sucu si olteana

bistra marului

Alset Energy - apa potabila, retea electrica, infrastructura locala
Go to content

Apa potabila

  ALSET Energy este in primul rand un Proiect, si nu un proiect oarecare ci unul pentru comunitate. Societatea comerciala cu acelasi nume este entitatea juridica care duce demersurile legale pentru autorizare, executa, pune in functiune si exploateaza acest Proiect ambitios al regiunii Zavoi - Poiana Marului (Caras Severin).
  Asadar obiectivul final al Proiectului este alimentarea cu apa a localitatii Poiana Marului, obiectiv ce poate fi atins prin realizarea unei retele de captari laterale (NU baraj) a raurilor Sucu si Bistra Marului.

  Ideea acestui Proiect a plecat de la nevoia comunitatii pentru apa potabila, intrucat localitatea Poiana Marului nu poate fi alimentata cu apa potabila din conductele actualului sistem de alimentare cu apa de care dispune comuna Zavoi, dat fiind faptul ca aceasta localitate este situata in amonte de statia de captare si tratare a apei de pe valea raului Bolvasnita, din extravilanul satului Maru, iar bazinele de inmagazinare au fost proiectate si realizate pentru a deservi doar un numar restrans de utilizatori, fara ca localitatea Poiana Marului sa fie inclusa in acest calcul.
  Demersurile si formalitatile legale au fost demarate inca din 2010 prin includerea obiectivelor de investitii in Planurile Urbanistice Zonale, asocierea in participatiune a Comunei Zavoi in S.C. ALSET Energy S.R.L. si declararea de catre Consiliul Local Zavoi a Obiectivelor de investitii ca fiind de interes public local.
  Implicarea autoritatilor locale nu se limiteaza doar la furnizarea de apa potabila, Comuna Zavoi, in calitate de asociat, avand toate drepturile si obligatiile legale ce vin din calitatea de Asociat.

Alset Energy - proiect de interes public local pentru apa potabila in Poiana Marului, CS.
Copyright S.C. Alset Energy S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Back to content